Ugrás a tartalomhoz

Szállítás 1900 Ft. minden termékhez

Kedvenc Termékek Kosár
0 elem

Importanța apei filtrate

Importanța apei filtrate

‘’Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului.’’

Antoine de Saint Exupery

APA ESTE VIAȚĂ

Fără apă, viața noastră pe pământ ar fi imposibilă.

Funcționarea noastră, ca indivizi, depinde de apă. Felul în care ne simțim pe durata unei zile, depinde, în mare măsură, și de consumul de apă curată. Consumul optim de apă este esențial pentru sănătatea noastră. Fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru a funcționa în parametrii normali. De aceea trebuie să ne hidratăm continuu și corespunzător pe tot parcursul zilei.

Suntem de acord că fără apă nu putem supraviețui, dar fără o apă de calitate superioară, tradusă în lipsa bacteriilor, paraziților, sedimentelor, clorului, cum ar fi? Am fi mai sănătoși, ne-am simți mai bine? Răspunsul la această întrebare este, cu siguranță, unul negativ. Și, atunci, cum îi oferim organismului o apă sănătoasă? Oare, apa de la robinet este soluția? Este cea mai sănătoasă variantă?

Apa de la robinet

Cât de sănătoasă este apa de la rețea? Este adevărat, aceasta conține multe elemente benefice pentru sănătate, cum ar fi:

 • Calciu
 • Magneziu
 • Iod
 • Potasiu, etc.

Dar pe lângă aceste elemente, pot fi în apă și multe alte elemente care ne afectează starea de sănătate.

Care sunt riscurile legate de apa de la robinet?

Apa potabilă este livrată prin intermediul unei rețele formată din kilometri de conducte și țevi. Unele dintre acestea conțin plumb și cupru și de asemenea pot apărea probleme cu scurgerea și contaminarea. Lucrările de reparații la rețea pot duce la inserții de materiale străine în apa de consum.

Chiar dacă apa este curată la momentul intrării în rețea, până când ajunge la consumator, poate fi contaminată cu paraziți, metale, sedimente și diverse alte impurități.

Clorul, pus în apă încă din stația de tratare asigură protecție împotriva riscului contaminării microbiologice dar nu ne ajută împotriva celorlalți contaminanți, chiar din contră, poate realiza compuși (trihalometanii) care sunt periculoși pe termen lung. Clorinarea apei elimină riscurile imediate pe care le poate aduce o apă contaminată. Însă clorinarea nu poate elimina riscurile pe termen lung (dar aici avem rezolvarea: filtrele de apă).

Apă îmbuteliată, este o alegere bună sau nu?

Numărul persoanelor care aleg să consume apă îmbuteliată în pet-uri, este din ce în ce mai mare, considerând că își salvează organismul de la ‘’atacul dușmanilor’’ nevăzuți, dar, oare, este adevărat?

Sunt numeroase studii care şi-au îndreptat atenția asupra siguranței apei îmbuteliate, mai cu seamă asupra migrației substanțelor chimice din recipientele din plastic în apă, dar și a microplasticelor și a contaminanților microbieni.

Atunci cum ne asigurăm că apa pe care o consumăm este de cea mai bună caliatate? Avem două variante: prima (mai greu de realizat în zilele noastre) ar fi apa de izvor (așa cum beau în trecut strămoșii noștri) sau (cea de-a doua variantă, mult mai realistă) apa filtrată.

De ce am alege să consumăm apă filtrată?

Filtrele elimină sau reduc conținutul de plumb, clorul și alți compuși, solvenții și pesticidele sau turbiditatea precum sedimentele, nisipul sau rugina, dar şi posibilii paraziți. Totodată, se obține o apă fără miros, care își redobândește gustul natural.

În aceste condiții, o apă filtrată va fi net superioară apei pe care o consumi direct de la robinet.

Avantajele filtrării apei:

 • Grad înalt de puritate datorita calității superioară a dispozitivelor de filtrare;
 • Costuri reduse deoarece cheltuielile de întreținere a unui filtru sau a unui sistem de filtrare sunt relativ mici;
 • Prelungește durata de viață a aparaturii electrocasnice, datorită calității;
 • Eliminând pet-urile din viața noastră, învățăm să fim prietenoși cu natura;
 • Apa de le robinet nu  termină din casă, în schimb, apa îmbuteliată, da;
 • Din punct de vedere financiar, economia este uriașă. Gândiți-vă la numărul de sticle consumate pe săptămână, în special, dacă familia numără 3-4 membri;
 • Elementele necesar a fi schimbate în cazul apei filtrate sunt puține și se realizează o dată la câteva luni, deci costurile apei filtrate sunt infime;
 • Instalarea unui filtru de apă sau a unui sistem de filtrare, se efectuează cu ușurință; nu necesită energie electrică pentru a funcționa,
 • Apa filtrată este mai bună pentru sănătatea pielii noastre.

Există foarte multe motive pentru care filtrarea apei ar trebui să ne preocupe în zilele noastre, și, poate că nu le-am trecut pe toate în revistă.

Nivelul de poluare este din ce în ce mai ridicat, lucru de care suntem cu toții conștienți, poluare care ajunge și în apa de la robinet, o apă cu bacterii, chimicale, impurități care ne periclitează sănătatea cu fiecare picătură consumată.

Dar putem crea o punte care va filtra apa, ajungând în organismul nostru o apă curată, sănătoasă și care ne va menține energici și plini de viață. Această punte poate fi un filtru de apă direct la bateria de bucătărie sau un sistem complet de filtrare a apei. Acestea au devenit aproape o necesitate pentru viața din zilele noastre.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii, vizitați pagina noastră sau ne puteți contacta aici.

Accesul la apă curată este important pentru noi toți. Este nevoie să ne hidratăm cu o apă bună și curată, care va aduce beneficii stării de sănătate, a noastră și a copiilor noștri.

Articol anterior
Articol următor

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

Köszönjük a feliratkozást

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Válassza a Beállítások lehetőséget

Szociális

Szerkesztési lehetőség
this is just a warning
Bejelentkezés
Bevásárlókocsi
0 Termékek