Útmutató az AQ-4035 Szűrők cseréjéhez

FONTOS

Az Aquasana ivóvízszűrők kizárólag a közhálózati ivóvíz szűrésére rendeltettek.

Ezen termékek NEM olyan víz szűrésére voltak gyártva, melyek nem biztonságosak mikrobiológiai szempontból vagy ismeretlen minőségűek.

A vízben levő szennyezőanyagok csökkentési fokára vonatkozó információkat keresse a szűrési teljesítmény oldalon.

A szűrőkamrák fedőjének kicsavarása

Helyezze oldalra fektetve a szűrőt a kagyló pultjára úgy, hogy a tömlők még hozzá vannak csatlakoztatva, ahogyan ez az 1. ábrán is látható, csavarja a tömítéses fedőket a rájuk rajzolt nyílnak megfelelő irányba.

Amennyiben a fedők túlságosan rá vannak csavarva, szedje ki a tömlőket egyidejűleg szorítva ujjával a nyílásnál levő nyakrészt (szürke vagy kék).

Ezután csavarja ki a fedőt kézzel, vagy ha nem sikerül, akkor egy 17 mm-es dugókulccsal, a nyilak által jelzett irányba.


Egy AQ-4000 szűrő fedőjének kicsavarási módja

  


Schița capace filtru AQ-4000

A használt szűrők kiemelése

Vegye ki mindkét régi szűrőpatront. A régi patronokat a háztartási szemetes kukába dobhatja, mert nem károsak a környezetre nézve. A továbbiakban is használja a gumitömítéseket, mert ezek élettartama 10 év.

Tanács: Az A szűrő nehezebben eltávolítható ennek elhelyezkedése miatt. Használhatja a B szűrő alsó részét, hogy könnyebben ki tudja csavarni az A szűrőt, ennek eltávolítása céljából, amint ez az alsó ábrán is megfigyelhető.

 

Új szűrők felszerelése

Amint az ábrán megfigyelhető, szerelje fel a patronokat az A patront az A kamrába helyezve úgy, hogy a gumigyűrű legyen elől, és a B patront a B kamrába a műanyaggyűrűvel hátul.

 

FIGYELEM: A szűrőket különböző irányba kell beilleszteni.

Szorítsa rá a fedőket

Amint a csereszűrők helyesen be vannak illesztve a szűrőkamrákba, csavarja a menetes fedőket fel úgy, hogy megbizonyosodott arról, hogy a gumitömítések a helyükön vannak. A menetes fedőket erősen fel kell csavarni a rájuk rajzolt nyíllal ellentétes irányba. Az A fedőt balra csavarva (az óramutató járásával ellentétes irányba) kell csavarni, a B fedőt pedig jobbra csavarva (az óramutató járásával megegyező irányba).

Ellenőrizze és aktiválja a vízszűrőt

A szűrőt még oldalára helyezve engedjen hideg vizet és aktiválja az átkapcsolót. Engedje folyni a fizet és ellenőrizze a fedők zárását. Amennyiben szivárgást észlel, szorítson még a fedőkön és ismételje meg a szűrők felszerelését.

Amennyiben nem észlel vízszivárgást, helyezze a szűrőt függőleges helyzetbe és hagyja folyni 2-3 percig a vizet, amíg tiszta nem lesz. Jegyezze fel egy cédulára a szűrő aljára vagy hátuljára a patronok cseréjének időpontját.

Egy jobb teljesítmény érdekében 6 havonta cserélje ki a patronokat.