Instrucţiuni de instalare Sistemul de filtrare a apei pentru întreaga casă Aquasana Rhino EQ-600

Rhino EQ-600

Este un sistem certificat NSF ce reduce 97% din clor pentru 2270000 litri de apă sau/și pentru o durată de 6 ani. De asemenea reduce sedimentele, chimicalele sintetice și depunerile de calcar.

Componente de instalare de bază:

1. Cele două rezervoare (tank-uri) principale
2. Pre-filtrul
3. Supapa de închidere
4. Racorduri de alunecare (2)
5. Nipluri de ¾ x 3 inch (4)
6. Suport în formă de L pentru prefiltru

Instalarea


Schema de Instalare pentru Sistemul de Filtrare pentru Toata Casa EQ-600

 

citiți cu atenție instrucțiunile și verificaţi specificaţiile de operare înaintea instalării
1. ŢINEŢI UNITATEA ÎNTR-O POZIŢIE VERTICALĂ TOT TIMPUL

 

2. Înlăturaţi capacele roșii care vin odată cu livrarea produsului de la porturile de intrare și ieșire ale corpului principal

3. Precondiţionaţi unitatea prin „spălare intensă”: Este foarte important ca acest sistem să fie spălat corespunzător înainte de instalarea finală. Mediul cu carbon granular folosit în tank-ul inferior conţine o cantitate cca. 1-2% din volum de carbon microgranulat fin care ar trebui spălat și eliminat înainte de a fi utilizat filtrul. Cea mai bună metodă de a curăţa aceste microgranule de carbon este „spălarea intensă”.

Folosind adaptorul pe care îl primiţi la comandarea filtrului, conectați un furtun de grădină la portul de intrare astfel încât apa să curgă în sistem și să iasă prin portul de ieșire. Porniţi ușor apa și permiteţi apei decolorate să curgă din portul de ieșire într-o găleată sau într-o scurgere. Primii litri ce vor curge vor fi de culoare închisă și tulburi datorită microgranulelor de carbon. După o spălare iniţială de aproximativ 15 minute, treceţi apoi la o perioadă de „spălare intensă”. Porniţi alimentarea cu apă pentru 30 de secunde și apoi opriţi-o pentru 30 de secunde și repetaţi acest proces pentru 15 minute sau până ce primul flux de apă este complet clar și fără elemente de decolorare și turbulenţă. Odată ce sistemul a fost spălat corespunzător, fiţi siguri că garniturile albe sunt așezate corespunzător în interiorul porturilor de intrare și de ieșire. Deconectaţi-l de la furtunul de grădină și poziţionaţi-l pentru instalarea finală.

4. Opriţi principala sursă de alimentare cu apă înainte de instalare.

5. Instalaţi unitatea la sursa principală de alimentare cu apă folosind componentele livrate odată cu produsul. Nu strângeţi prea mult accesoriile, acest lucru putând conduce la componente fisurate și sparte. NU folosiţi ţevi de prelungire la strângere. Folosirea ţevilor de prelungire anulează garanţia. Puteţi folosi conducte, clei și bandă de instalator certificate NSF. Lăsaţi două-trei spire neacoperite și nu depășiţi șapte straturi de bandă de instalator. Mai mult de șapte astfel de straturi vor cauza spargerea niplului și vor genera scurgeri.

6. IMPORTANT: Ansamblul tubulaturii de intrare (supapa, pre-filtrul, unitatea filtrului principal, racordurile și niplurile) trebuie să fie fixate și susţinute cu fermitate. Suportul în forma de L pentru corpul prefiltrului este inclus.

7. Odată ce instalarea este completă, porniţi ușor apa și verificaţi dacă există posibile scurgeri.

8. Odată ce sistemul este instalat și verificat de scurgeri, porniţi robinetul cel mai apropiat de unitatea instalată și lăsaţi apa să curgă pentru 5-10 minute pentru etapa de spălare finală.

ACEAST SISTEM TREBUIE INSTALAT DE CĂTRE UN INSTALATOR PROFESIONIST PENTRU A BENEFICIA DE GARANŢIE

Observaţii de instalare

• Citiţi toate instrucţiunile de instalare și folosire cu atenţie înainte de instalare.

• Asiguraţi-vă că aveţi toate piesele înainte de a începe instalarea.

• Stabiliţi sistemul într-o configuraţie corespunzătoare. Ordinea necorespunzătoare a componentelor va afecta performanţa și poate cauza daune sistemului dumneavoastră.

• Alegeţi o locaţie corespunzătoare pentru instalare. Instalatorul dumneavoastră va instala sistemul într-o zonă unde principala conductă de apă intră în casa dumneavoastră, chiar înaintea boilerului.

• Nu instalaţi unitatea filtrului inclinată pe o parte. Unitatea trebuie instalată în poziţie verticală pentru a maximiza interactiunea apei cu mediul de filtrare. Este recomandat ca sistemul dumneavoastră să fie instalat înăuntru și să fie ferit de razele directe ale Soarelui. Dacă nu este posibil și sistemul este instalat afară sau într-o zonă aflată în contact direct cu lumina Soarelui, instalarea necesită utilizarea de încăperi rezistente la razele soarelui. Vă rugăm să contactaţi departamentul nostru de vânzări și service pentru a discuta elementele specifice ale instalării în cazul dumneavoastră.

• Garanţia totală este oferită cu condiţia ca instalarea sistemului de filtrare să fie realizată de către un instalator de profesie.

• Nu instalaţi acest filtru acolo unde presiunea din conducta principală ar putea depăși 6,9 bari.

• Intervalul de presiune la care funcţionează sistemul este de 1,38 – 6,9 bari.

• Instalaţi doar pe conductele de apă rece (4,5°C – 32,2°C). Protejaţi unitatea de îngheţ.

• Instalarea sistemului de filtrare trebuie să corespundă standardelor si reglementarilor locale de instalare. Aquasana nu este răspunzătoare pentru daune accidentale și cauzate ca urmare a instalării necorespunzătoare.

Utilizarea și îngrijirea

Opţiuni personalizate ale sistemului de filtrare a apei pentru întreaga casă sunt posibile și orice îngrijoare aveţi, ne puteţi contacta. Cea mai bună metodă de a stabili ceea ce aveţi nevoie este de a face un test al apei. Contactaţi-ne la telefon sau online pentru a stabili o configurație și a primi recomandări.

Pre-filtrul de sedimente
Nivelul sedimentelor variază de la o locaţie la alta. Pe durata primului an de utilizare, o inspectare vizuală lunară este recomandată. Pre-filtrul pentru sedimente este alb când îl instalaţi iniţial. Odată ce nu îl mai vedeţi alb sau cursul de apă a scăzut considerabil, este momentul pentru înlocuirea filtrului cu unul nou. Permiterea sedimentelor să continue să se colecteze poate cauza înfundarea și obstrucţionarea curgerii apei în casa dumneavoastră.

Cele doua tank-uri de filtrare
Acest filtru are o capacitate de 2270000 litri. Veţi înlocui unitatea cu doua tank-uri în întregime la fiecare 2270000 litri sau la maxim 6 ani. Notați indexul ceasului de apă la instalare și apoi verificati consumul cand s-au apropiat 4-5 ani de la instalare. Racordurile sunt poziţionate de fiecare parte a tank-urilor pentru o înlocuire mai ușoară. Nu mai este necesar să contractaţi din nou instalatorul. Sistemul de filtre (tank-uri) de schimb are codul EQ-600R.

Curăţarea sistemului dumneavoastră
Exteriorul sistemului de filtrare poate fi curăţat cu apă caldă și puţin săpun. Clătiți bine cu apă proaspătă și curată. Evitaţi folosirea produselor chimice de curăţare pentru exteriorul filtrelor deoarece aceste produse pot cauza daune corpului filtrului.

Satisfacţie pură
Toate produsele Aquasana oferă o garanţie a calităţii de 90 de zile. (O garanţie este inclusă, aceasta acoperind defecte ale materialelor sau de fabricaţie). Dacă pentru orice motiv nu sunteţi satisfăcut cu comanda dumneavoastră, doar ne sunaţi pentru un cod de autorizare pentru returnare și o recuperare a întregii sume cu promptitudine.

Vă mulţumim pentru că aţi ales Aquasana!

Acest sistem de filtrare este creat și testat pentru a fi utilizat cu componente originale Aquasana, incluzând filtrele de înlocuire și alte părţi componente. Folosirea de componente de la alţi producători pot genera reducerea performanţelor în decontaminarea apei, pot afecta funcţionarea sistemului sau pot conduce la defecţiunea totală a sistemului de filtrare. De asemenea, folosirea componentelor altor producători va duce la pierderea garanţiei. Vă rugăm să vizitaţi website-ul nostru dacă aveţi nevoie de anumite componente pentru a le înlocui la sistemul dumneavoastră de filtrare.