Ugrás a tartalomhoz

Szállítás 1900 Ft. minden termékhez

Kedvenc Termékek Kosár
0 elem

Apa Potabilă

Apa Potabilă

Apa potabilă este apa care are calitățile fizice, chimice și biologice necesare pentru a fi consumată fără riscuri imediate sau pe termen lung.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune: „bolile asociate cu contaminarea apei potabile constituie o povară majoră pentru sănătatea umană. Intervențiile pentru îmbunătățirea calității apei de băut oferă beneficii semnificative sănătății”.

Reglementări referitoare la apa potabilă și utilitatea filtrelor de apă

Pe plan mondial OMS este organismul care stabilește direcția în domeniul apei (printre altele) prin editarea și revizuirea periodică a „Directivelor pentru calitatea apei potabile”.

Uniunea Europeană stabilește cadrul legislativ pentru calitatea apei. Directiva 2000/60/EC a Parlamentului European și a Consiliului Europei din 23 oct. 2000 stabilește cadrul în politica apei, cunoscută și sub denumirea directiva cadru a apei, este legea de bază a apei potabile pentru țările din UE.

În România cadrul este dat de Legile 458/2002 și 311/2004.

Cadrul legislativ și standardele stabilesc limitele maxime de contaminanți care sunt acceptați în apa potabilă. Acestea trebuie să facă un compromis între calitate și posibilitatea tehnologică de a atinge această calitate.

Filtrele de Apă Aquasana reduc practic la zero cantitățile de contaminanți care pot fi găsiți în apa potabilă.

Sursele de apă potabilă

În general și mai ales în Romania se folosesc două surse de apă: apele de suprafață și cele subterane. În lume mai sunt utilizate: desalinizarea, reciclarea apelor uzate, apele meteorice și cele din topirea ghețarilor.

Tratarea apei

În cursul timpului, procesul de potabilizare și de control al calității acesteia a devenit tot mai complex datorită creșterii poluării și a creșterii concentrării urbane.

Principalele caracteristici care concură ca o apă să fie potabilă sunt:
•   gust și miros;
•   culoare;
•   turbiditate (solide în suspensie);
•   Ph;
•   microorganisme;
•   săruri și metale dizolvate;
•   substanțe organice dizolvate.

Procesul de tratare a apei depinde în general de sursa și calitatea acesteia și începe cu eliminarea progresivă a corpurilor (impurități, plante, vietăți) în funcție de dimensiunile lor, cele mai mari prin sitare și cele mai mici prin sedimentare și filtrare.

În continuare pot urma: oxidarea, adsorbția, stabilizarea, dedurizarea, dezactivarea și dezinfecția. În general dezinfecția se realizează prin clorinare. Scopul este distrugerea agenților patogeni: bacterii, viruși și chisturi.

Filtrele pentru apă potabilă

Clorinarea apei reduce la zero riscurile imediate prin purificarea microbiologică dar aduce în apa pe lângă clor și alte substanțe care produc efecte pe termen lung.

Filtrul de apă potabilă Aquasana AQ-4000 reduce clorul, chisturile rezistente la clor și substanțele rezultate din interacțiunea clorului cu rețeaua de distribuție sau cu poluanții.

Filtrele de apă completează procesul de potabilizare a apei. Folosirea unor filtre de calitate recunoscută conform cu specificațiile producătorului îmbunătățește substanțial calitatea apei de băut și aduce un plus de economie.

Filtre Apă Potabilă Aquasana oferă această serie de articole pentru cei interesați de filtrarea apei și în general de calitatea apei.

Articol anterior
Articol următor

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.

Köszönjük a feliratkozást

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Válassza a Beállítások lehetőséget

Szociális

Szerkesztési lehetőség
this is just a warning
Bejelentkezés
Bevásárlókocsi
0 Termékek